Sunday, November 19, 2006

Budapest

Några dagar i mitten av oktober 2006 åkte Maria T Barbro G o jag till Budapest. Undertecknad för att reka inför en resa med grupp nästa höst.

Vilken storstad! Behändig! Lätt att transportera sig i både till fots och kommunalt. Sen att byggnaderna ser urgamla ut men är nyrenoverade ger en kulturell design över staden.

Vi inledde med kaffe och en specialite: Somloi Galuska. Måste rekomenderas. Att vi sen hade ett mycket enkelt boende kollosalt centralt gjorde inte visstelsen sämre. Vi avstod dock från frukosten där då plaststolarna hade fullständigt fel design för våra kroppar. Det som srverades kändes ochså lite för fett. Istället fick vi nöja oss med ett smörgåsställe och en kaffe!

Jag säger åter igen: Avstå från Gellertbadet. Gillade det inte förra gången jag var där och än mindre nu. Gammal byggnad OK tjusig. Utebadet stängt! Bara två termalbad. Urdålig massage. Tanterna vispade bara omkring och stönade mest när de var klara. Nä ta parkbadet och Lukasbadet istället! Här har man roligt och njuter.

Vi hade turen att vara där en söndag. Då är braunchen på Gundel ett måste. trevliga roliga kypare med god engelska.

Slottshöjdens höjdpunkt är nog vinkällaren näst efter marsipanmuseet. Vinkällaren är inte så bekväm så att man kan fördriva mer än ca 1 timme där. Då har balanssinnet fått sitt och det är dax att hitta på något annat.

Med rätt klädsel hade jag gärna fikat på Cafe`New York men det var häftigt att bara njuta i foajen ochså. Nu fick det bli Mozartcafet. Många byggnader såg vi och många tittade vi in i. Terror museet var häftigt då vi var där dagarna före 50 årsjubileet kring kampen 1956.

Hur många har sett några Torarullar? Vi har i synagogan. Europas största Väl värt ett beök!

September-Oktober skiftet 2007 blir nästa resa. Boendet är ordnat Lördag - Onsdag i närheten av Franz Lizt torget och operan. Resa från Skavsta med Wizzair

No comments: